Alcalinizarea este vitala pentru regenerarea tisulara, deoarece este antiinflamatoare. Apa alcalina ionizata Kangen construieste electrolitii pentru ionizare, oxidare si neutralizare. Face posibila respiratia celulara corecta si dufizarea substantelor nutritive in intreg organismul.
Consumul de apa alcalina ionizata Kangen va initia procesul de detoxificare si rehidratare a organismului pana la nivel celular.Prin detoxificare, eliminarea materialelor de obstructie, iritante, stimulatoare de mucus, metale grele, este posibila digestia, absorbtia, utilizarea si eliminarea corespunzatoare.
Energizarea celulelor prin preluarea de energie din apa alcalina ionizata Kangen este vitala pentru o sanatate robusta. Apa alcalina ionizata Kangen sporeste vitalitatea celulelor mult mai rapid decat orice alt tip de aliment si cu un efort digestiv mai redus. Apa alcalina ionizata Kangen are o incarcatura electrica mai mare decat fructele sau orice alt aliment. Energia apei alcaline ionizate Kangen este atat de mare incat ea accelereaza transferul neuronal si functionarea sistemului endocrin.
Apa alcalina ionizata este modalitatea prin care asigurati o homeostaza autentica la nivelul intregului organism.
Omul este singura fiinta de pe planeta care hotaraste singur ce sa consume. Apa alcalina ionizata Kangen ar putea fi una din hotararile pe care nu le veti regreta!
PH-ul inseamna potentialul de hidrogen si se gaseste peste tot in natura, in hrana, bautura, tot ce exista pe pamant se raporteaza la PH, hidrogenul fiind elementul din care s-a nascut viata. PH-ul este deci o unitate de masura a fortei vietii disponibile intr-un lichid.
PH-ul, redat printr-o scara cu valori de la 0 pana la 14, arata daca o substanta este acida sau alcalina. O solutie este neutra daca are PH-ul de 7.
In corpul uman, PH-ul este foarte important, in mod special PH-ul sangelui, care trebuie sa aiba valori intre 7,30 si 7,45. PH-ul sangelui indica cat de mult oxigen este in sange, pentru a putea fi folosit de celule. Lipsa de oxigen si imediata sa consecinta: acidoza metabolica sunt componentele aproape tuturor bolilor pe care le cunoastem.
Dr. Otto Warburg, laureat al premiului Nobel in 1931, a demonstrat ca, boala atat de crunta a secolului nostru, cancerul, nu poate sa traiasca intr-un mediu bogat in oxigen. Prin studiile sale a aratat ca, celulele care au fost private de oxigen, sunt capabile sa-si schimbe mecanismul de producere a energiei, un mecanism care nu are nevoie de oxigen si devin celule mutante, capabile sa supravietuiasca unui mediu acid. Aceste noi celule sunt celulele canceroase. Celula canceroasa este singura care inspira dioxid de carbon si expira oxigen avand un comportament asemanator cu cel al plantelor. O planta ce creste in interiorul corpului nostru. O planta ale carei radacini pot fi taiate prin alcalinizare.
Celulele canceroase urasc oxigenul de aceea apar in momentul in care se acumuleaza multe toxine care iau locul oxigenului. Dr. Warburg a demonstrat ca celulele canceroase mentin un nivel al pH-ului scazut, pana la pH 6,0 datorita productiei de acid lactic si a nivelului crescut de CO2. El era convins de directa relatie intre pH si oxigen. Un nivel ridicat al pH-ului, inseamna o concentratie mai mare de oxigen in molecule, in timp ce un nivel scazut al pH-ului inseamna un nivel scazut de oxigen. De la discursul celebrului doctor, oamenii de stiinta au reusit sa faca multe legaturi intre diverse boli si lipsa de oxigen precum si deseurile acide acumulate in corp.
Sangele cu PH de 7.3 este mai subtire decat sangele cu PH mai acid. Aciditatea este direct responsabila de coagularea sangelui. Un PH mai scazut inseamna un sange mai gros, pe care inima il pompeaza mai greu. Deshidratarea si PH-ul scazut au, amandoua legatura cu, ceea ce noi numim,“tensiune mare”.
Aciditatea din corpul uman este rezultatul direct al poluarii mediului in care traim,a unei diete dezechilibrate, bogata in zahar, sucuri, exces de proteine si de carbohidrati rafinati, procesata, rafinata, conservata, aditivata (exista aproximativ 3000 de aditivi care se folosesc), artificializata, si combinata gresit de catre noi insine. Cati dintre noi nu combina carnea cu cartofii sau painea cu branza? Apa pe care o bem in cel mai bun caz este neutra dar nu este alcalina, aerul pe care il respiram este acid (nu exista nici o zona in lume in care sa tai un mar si sa nu se inegreasca), stresul este acid, emotiile puternice, frica, ura, furia. Intr-un corp acid, mentinerea PH-ului normal al sangelui se realizeaza greu. Cateodata, organismul nu are alta solutie dacat sa extraga din organe si tesuturi mineralele alcaline atat de necesare bunei functionari: calciu din oase, par, unghii, dinti, pentru a neutraliza acizii puternici, rezultand un acid mai slab – fosfat, sulfat. (De exemplu, uratii si fosfatii din pietrele la rinichi sunt in realitate o combinatie de substante acide si calciu). Si iata cum apare osteoporoza, prin‚furtul’ de calciu.
Ceea ce nu reuseste sa neutralizeze, depune ca deseu acid, in artere si organe. Alcalinitatea apei ionizate Kangen va opri corpul de la a rechizitiona substante alcaline din alta parte pentru a rezolva problema – de pilda, saracind oasele in calciu.
Acidoza reduce capacitatea corpului de a absorbi minerale si nutrienti. Ea reduce producerea de energie si incetineste regenerarea celulara. Acidoza este direct responsabila de intarirea si ingrosarea arterelor.
„Excesul de acid in organism incepe sa distruga celulele din tesuturi si organe la fel cum sosul acid fragezeste carnea. Celulele distruse declanseaza instinctul de autoconservare al organismului; el se foloseste de grasimea corpului intr-o incercare disperata de a se proteja. Grasimea este folosita in principal pentru a stoca acizii.” („Miracolul PH-ului” – dr. Robert O.Young)
Dr. Robert O. Young sustine ca nu exista diferite boli, ci una singura si aceasta este acidoza.
Prin electroliza, apa cu formula sa, H2O, se separa in H+ si OH-. Mineralele alcaline din apa, impreuna cu ionul de hidroxil (OH-) formeaza ceea ce se numeste apa alcalina redusa (cu potential redox, antioxidanta). Consumand apa alcalina ionizata Kangen, aceasta asigura din abundenta minerale alcaline care ajuta la neutralizarea deseurilor acide din din corp.
Apa alcalina ionizata contine mai mult oxigen. La un PH de 7, apa are concentratii egale de ioni de hidrogen (H+) si de hidroxil (OH-). Dar cand PH-ul creste, la fel creste si procentajul de ioni OH-. Cand beti apa alcalina, beti apa cu mai mult oxigen, dar nu sub forma de O2. Radicalul de hidroxil (OH-) este f. important pentru ca de el se ‘cupleaza’ cu mineralele alcaline din apa. Apa alcalina ionizata Kangen are in structura sa doi atomi de oxigen: doi ioni de hidroxil vor forma o molecula de apa, adica: OH-+OH-=H2O si O liber. Acest lucru o face extrem de eficienta prin preluarea radicalului liber (mai precis a electronului „liber”, neimperecheat al acestuia) si a acizilor din organism. Apa alcalina Kangen produsa de ionizatoarele Leveluk se leaga de radicalii liberi si ii elimina prin urina- adica este un puternic antioxidant. In acest fel, mineralul alcalin este folosit pentru a neutraliza acizii, iar ionul de hidroxil elibereaza un surplus de oxigen celulelor noastre. Iar oxigenul este combustibilul de baza al corpului disponibil pentru noi ca un combustibil instantaneu de viata. Efectul oxidativ al oxigenului e contracarat de potentialul redox al apei alcaline ionizate Kangen, cu un ORP de -350 mV pana la -450 mV, care isi doneaza intr-o reactie rapida electronii radicalilor liberi blocand interactiunea oxigenului activ cu moleculele stabile si oferind astfel corpului un surplus de energie fara a deteriora moleculele biologice.
PH-ul apei alcaline ionizate Kangen. Demonstratie ionizator apa Kangen
Nota: Terminologic, „radical de hidroxil” sau „radical de hidroxid” sunt denumiri diferite ale OH-
Apa alcalina ionizata Kangen are o mare capacitate de reducere a oxidarii, ceea ce inseamna ca e un puternic antioxidant.
Vedem foarte des exemple de oxidare in jurul nostru. Fierul care rugineste, se oxideaza printr-un proces lent. La fel se intampla cu bucata de mar care in scurt timp devine maro, se oxideaza. Sau cand privim focul, vedem o oxidare rapida. Cele mai importante surse din care provin radicalii liberi sunt aerul pe care il respiram si apa pe care o bem.
Exista un aparat care masoara capacitatea de oxidare a unei substante, indicand valori pozitive, sau, dimpotriva capacitatea de reducere a oxidarii, atunci cand ne indica valori negative. Aceasta masuratoare se numeste ORP (Oxidation Reduction Potential).
Cu cat valoarea e mai mare, pozitiva, inseamna ca o substanta este oxidanta, imbatraneste, rugineste, distruge. Cu cat o valoare e mai mica, negativa, este antioxidanta, neutralizeaza radicalii liberi, mentine sanatatea si viata.
In tabelul ce urmeaza sunt prezentate diferite tipuri de alimente si ORP-ul lor. Majoritatea apelor imbuteliate au ORP-ul intre +150 si +300. Apa de la robinet este de +500! Majoritatea apelor de baut sunt, de fapt, radicali liberi imbuteliati. Pe de alta parte, sucul proaspat de portocale este intre -200 si -100. E un bun antioxidant, doar ca, portocalele pe care noi le consumam nu sunt tocmai proaspete, iar dupa ce au fost stoarse, in contact cu aerul, pot ajunge sa se oxideze pana la +200. In timpul ionizarii, apa alcalina ionizata Kangen ajunge la un ORP intre -350 si -800 mV in functie de compozitia apei de robinet.
Procesul oxidarii care are loc si in corpul nostru, este declansat de radicalii liberi.
Radicalii liberi se formeaza prin procesele metabolice din interiorul corpului nostru, sau din surse externe, ca: expunerea la radiatii, fumul de tigara, poluarea din aer, poluarea industriala, stresul, metalele toxice ca aluminiul si cadmiul din apa potabila, aditivii alimentari chimici, gazele de esapament (in special compusii cu plumb), aparatele cu microunde, expunerea exagerata la radiatii solare,uleurile vegetale hidrogenate omni-prezente in preparea uzuala, care distrug textura organica. Celulele noastre au capacitatea de a se apara de atacul radicalilor liberi producand enzime. Odata cu inaintarea in varsta celulele produc din ce in ce mai multi radicali liberi si din ce in ce mai putine enzime protectoare.
Globulele albe (o parte din aparatorii organismului) „scuipa” peste agresorii organismului (bacterii, fungi, celule tumorale, virusi) cantitati enorme de antioxidanti. Acesti „soldati” (globulele albe) „trag” in agresorii corpului cu antioxidantii care reprezinta „munitia” cu care organismul se apara. Avem nevoie de o cantitate uriasa de antioxidanti, producatori de electroni liberi, pe care-i „imprumutam” pt a reface echilibrul.
Radicalii liberi provoaca inflamatii in corp, boala, durere si imbatranire rapida. Sunt mai mult de 300 de teorii care explica fenomenul imbatranirii. Dintre toate teoriile, teoria radicalilor liberi postulata pentru prima data in 1956 de dr. Denham Harman de la Universitatea Nebraska este cea mai intalnita si larg testata si este bazata pe natura chimica si prezenta permanenta a radicalilor liberi.
Cand un radical liber intra in corp, iar sistemul nostru imunitar nu functioneaza optim, procesul oxidativ este mai mare decat procesul antioxidativ.Trei lucruri se pot intampla:
1. Radicalul liber poate sa atace membrana celulara, iar in acest caz apar alergiile.
2. Daca ataca globulele grase care invelesc celula, celula moare. Acest fapt este asociat cu artrita reumatoida si imbatranirea.
3. Pentru a-si completa structura, radicalul liber ataca nucleul celulei, care contine ADN-ul celulei. Daca ADN-ul se modifica, celulele devin celule mutante, se pot multiplica rapid in aceste forme si pot crea probleme grave de sanatate precum tumorile, bolile de inima, maladiile Alzheimer si Parkinson, dar si boli transmise genetic.
O imunitate slaba, combinata cu sistem antioxidant slab, sunt principalele cauze ale imbolnavirilor. De vreme ce, in zilele noastre, corpul nostru este constant “bombardat” cu radicali liberi, este aproape imposibil ca propriul nostru sistem de antioxidare sa faca fata. In acest caz, multi oameni cheltuie multi bani pentru antioxidanti.
Apa alcalina ionizata Kangen contine o mare cantitate de ioni negativi care actioneaza ca antioxidanti in corp. Acesti ioni negativi sunt sub forma de hidrogen. Ionii de hidrogen incarcati negativ, H-, joaca un rol important in toate formele de viata de pe pamant. Ei sunt purtatori de energie, dar si antioxidanti in numeroase sisteme biologice. Ei se gasesc in natura, in hrana cruda, neprocesata, in anumite surse de ape “salbatice”, netratate si nepoluate din biosfera (care sunt tot mai rare), iar in cantitati mari, in apa Kangen.
Se pare ca acest ion foarte mic si foarte usor a fost oxidantul original, primordial, pentru toate formele de viata de pe pamant. Hidrogenul este cel mai simplu atom pentru ca este format dintr-un singur electron, care se invarte in jurul unui proton.
Mai jos sunt cele trei forme de hidrogen: cel incarcat pozitiv (H+) din punct de vedere electric, cel neutru si cel incarcat negativ (H-), care e un antioxidant eficient deoarece hidrogenul poate sa circule oriunde in sistemele biologice datorita structurii si marimii sale foarte mici.
In mod normal, un antioxidant e o molecula ca cea de vitamina C, care e formata din mai multi atomi. Molecula de vitamina C este enorma pe langa atomul de hidrogen. Poate de un milion de ori mai mare. Desi este foarte mare, molecula de vitamina C poate sa neutralizeze doar un singur radical liber.
Ionul de hidrogen cedeaza electronul in plus foarte usor, iar ceea ce ramane este o particula de hidrogen perfect echilibrata si stabila, pentru ca are un nucleu incarcat pozitiv (protonul) si un electron incarcat negativ, si de aceea, desi neutralizeaza radicalul liber, nu devine el insusi radical liber.
Sistemul nostru imunitar are functia prin care foloseste oxidarea pentru a “fura” electroni de la bacterii sau alti “invadatori” pentru a opri infectia in organism. Reactia opusa, cea de reducere a oxidarii, are loc dupa ce bacteria a fost distrusa. Antioxidantii sunt trimisi sa “doneze” electroni, pentru a opri lantul distructiv al oxidarii. Daca nu exista in corp suficienti antioxidanti sub forma de vitamine, minerale sau enzime, oxidarea continua si distruge tesutul sanatos.
Totusi, acest ion este destul de “fragil” in biosfera si este usor de distrus prin procesarea si prepararea la cald a alimentelor.
Ce se intampla la nivel microscopic?
Atomul este format din trei tipuri de particule: electroni, protoni, si neutroni. Fiecare particula are proprietati si caracteristici diferite.
Electronii sunt mici, foarte usori si cu o incarcatura negativa (-). Protonii sunt mult mai mari si mai grei decat electronii si sunt incarcati pozitiv (+). Neutronii sunt mari si grei, ca protonii. Ei nu poarta nici o incarcatura electrica. Protonii si neutronii formeaza nucleul, iar electronii garviteaza in jurul nucleului.
Un atom este “stabil” atunci cand pentru fiecare electron care se invarte in jurul nucleului, exista un alt electron in partea opusa, liber.Liber in chimie inseamna ca este liber sa se combine cu alt element.Acesta este primul pas in formarea radicalilor liberi. Insa acesti atomi instabili, avand un electron „nepereche” doresc sa se stabilizeze. Devin extrem de reactivi, cautand sa-si recapete stabilitatea. Cum? Furand un electron de la alti atomi stabili din jurul sau. Aceasta preluare de electron din alta parte il “echilibreaza”, il face sa devina stabil, ceea ce inseamna ca el nu mai este radical liber. Dar furandu-le un electron, ceilalti devin instabili, si fura mai departe electroni de la alti atomi stabili, iar procesul merge in lant, ca o iradiere. Acestia sunt radicalii liberi.
O cale de a va gandi la radicalii liberi este prin asemanarea cu modul de functionare al sistemului nostru social. Intr-o familie exista un sot si o sotie. Sunt legati unul de celalalt. Ambii sunt legati si nu sunt disponibili pentru alti parteneri. Sa presupunem ca divorteaza. Acum avem doua persoane libere care cauta parteneri pentru a se combina. Cum functioneaza radicalii liberi? Unul dintre acesti parteneri ramasi singuri distruge mariajul fericit al altui cuplu, combinandu-se cu unul dintre soti. Rezultatul este aparitia unui „radical liber” nou-nout, care se invarte pentru a gasi un nou „compus” sa il atace. Se observa cu usurinta ca radicalii liberi pot face mult rau, formand o reactie in lant
Radicalii liberi apar intr-o reactie chimica pentru extrem de scurt timp pentru ca ei se stabilizeaza rapid. Reactia in lant: in timp ce se reduce (prin acceptare) molecula se oxideaza (prin cedare), in timp ce se oxideaza se reduce.Prin urmare, este vorba de un proces de oxidare si reducere aproape simultana (oxido-reducere). Procesul de oxidare e definit proces prin reducere.Procesul de oxidare (pierdere de electroni) si reducere ( castig de electroni) intotdeauna sunt cuplate, existand un donator care se oxideaza si un acceptor care se reduce. Aceste procese genereaza curenti electrici cu potentiale diferite.
Reducerea – atragerea unui electron, stocheaza energie in substanta redusa. Oxidarea – cedarea unui electron, elibereaza energie din substanta oxidata. Agentul oxidant este agent reducator, antioxidantul fiind un agent reducator, opus oxidarii. Adica, un antioxidant este o molecula destul de stabila ca sa doneze un electron radicalului liber si sa il neutralizeze, fara a deveni el insusi radical liber.
Apa alcalina ionizata Kangen, contine o cantitate mare de ioni de hidrogen necesari in procesele oxidative din organism, reducand aparitia stresului oxidativ din organism si al statusului proinflamator celular sistemic cronic, pe fondul caruia evolueaza bolile cronice: diabet tip 2, hipertensiune arteriala, maladii cardiovasculare (infarct de miocard), cerebrovasculare, cancere, maladii neurodegenerative (Parkinson, Alzeheimer), supraponderabilitate, imbatranire precoce. Apa alcalina ionizata Kangen devine astfel izvorul tineretii si al sanatatii, indeplinind un rol foarte important in organismul uman.
Apa alcalina ionizata Kangen este un puternic antioxidant. Demonstratie ionizator apa Kangen
„Daca structura moleculara a apei este esenta oricarei forme de viata, persoana care poate controla acea structura in sistemul celular va schimba lumea” Dr. Szent-Gyorgyi, laureat al premiului Nobel.
Ultima dintre cele trei modificari principale care apar la nivelul apei alcaline ionizate Kangen in timpul ionizarii are loc in structura moleculara. Aceasta se refera la modul in care moleculele sunt organizate.
Apa este ceea ce chimistii numesc o molecula ,,polara”, un dipol. Are deci un pol incarcat pozitiv si unul negativ, din cauza modului in care electronii sunt asezati in jurul fiecarui atom. Cu alte cuvinte un magnet minuscul care se orienteaza in campurile magnetice pe directia N-S. Aceasta caracteristica a moleculei de apa ii confera proprietati cu totul speciale putandu-se asocia intre ele,formand dimeri, trimeri, etc.
Apa poate forma chiar si agregate moleculare. Aceasta flexibilitate ofera apei o extraordinara suplete a legaturilor de molecule de apa intre ele, caracterizata printr-o enorma usurinta de deformare. Aceasta inseamna ca atunci cand apa este plasata intr-un camp electric moleculele trebuie sa se organizeze singure intr-un mod specific pentru a ramane echilibrate in cadrul campului ionizator. Adica este o materie vie care creeaza ordine pornind de la dezordine. Moleculele de apa alcalina ionizata Kangen formeaza o retea a carei structura reprezinta o geometrie cristalina, hexagonala, care poate literalmente schimba proprietatile apei.
Aceasta structura intareste abilitatea apei alcaline ionizate Kangen de a hidrata celulele, de a transporta substantele nutritive, de a elimina reziduurile, de a sustine procesele metabolice si de a imbunatati comunicarea celulara. Structura moleculara are un efect puternic asupra abilitatii apei alcaline ionizate Kangen de a hidrata celulele si de a transporta energie in intregul corp. Asa cum afirma Sir Rudolph A. Peters „viata celulelor sugereaza existenta unui sistem coordonator din care reteaua de apa structurata este parte esentiala!”. In celulele vii apa este intr-o stare speciala, sub forma apei structurate. Rezulta ca STRUCTURAREA apei este mult mai importanta decat compozitia sa chimica.
O caracteristica importanta a apei alcaline ionizate Kangen este aceasta micro-structura. La cea mai mare parte din apa de la robinet sau imbuteliata, moleculele H2O tind sa se grupeze in ciorchini de cate 10-20. Activitatea electronica are loc la suprafata unei molecule, iar daca moleculele se strang ciorchine, suprafata totala scade, scazand prin urmare si activitatea electronica. Dimpotriva, cu cat sunt mai mici grupurile formate, cu atat mai mare este activitatea electronica. Cu cat este mai mic ciorchinele de molecule, cu atat este apa mai apta sa hidrateze celula si cu atat mai mult oxigen poate ea furniza.
Apa alcalina ionizata Kangen este structurata in procesul ionizarii (este compusa din grupuri de 5 pana la 6 molecule), ceea ce inseamna ca este formata din molecule care o ajuta sa intre in celule mai usor si mai rapid. Apa alcalina ionizata Kangen are grupuri foarte mici de molecule denumite clusteri. Marimea unei molecule de apa tip cluster se masoara în Hz. Cu cat apa alcalina ionizata Kangen are mai puțini Hz, cu atat mai ușor este pentru corp să o absoarba!
De aceea este buna pentru metabolismul nostru. Apa alcalina ionizata Kangen este o apa buna.
Microclusterii sunt grupuri mici de molecule de apa ionizata.
În mod obisnuit apa contine grupuri de cate 12-16 molecule, chiar si mai multe. Dimensiunile clusterilor sunt masurate prin rezonanta magnetica nucleara (RMN). Comparativ cu apa obisnuita, clusterii de apa alcalina ionizata Kangen sunt grupuri de cate 6 molecule, deci redusi la jumatate. Aceasta este explicatia de ce apa alcalina ionizata Kangen este mult mai eficienta decat apa obișnuita. Apa alcalina ionizata Kangen are o forma hexagonala nu neregulata precum apa obisnuita, are o tensiune superficiala mai scazuta si poate penetra mult mai eficient tesuturile deshidratate ale corpului nostru.
Micro-structura apei alcaline ionizate Kangen hidrateaza celulele, dar este in acelasi timp si un mijloc de transport, in doua sensuri: pe de o parte duce substantele hranitoare in celula si pe de alta parte scoate din celula substantele reziduale. Fiecare celula foloseste nutrienti pentru a furniza energia necesara diverselor activitati pe care le intreprindem. Toxinele si produsii secundari trebuie indepartati. Ce anume aduce nutrientii necesari la celule, ce asigura producerea de energie, ce indeparteaza deseurile? Apa ! Iar apa care face acestea cel mai bine si cel mai rapid este apa avand micro – structura unor grupari de 6 molecule ceea ce inseamna ca ii creste puterea de penetrare, infiltrare, eficienta si viteza.
Apa alcalina ionizata Kangen ajunge la creier in 60 de secunde in comparatie cu apa normala care ajunge in 10 minute. Asa se explica de ce oamenii cu afectiuni ale sistemului osos si ale spatelui se vindeca cu apa alcalina ionizata Kangen. Pentru ca e mult mai fina si penetreaza mai usor cartilagiile, care sunt foarte putin vasculatizate, imbunatateste comunicarea intercelulara,optimizeaza transferul de informatii din organism in scopul vindecarii si refacerii, ajuta celulele sa se vindece singure trezind,,memoria” celulara cu privire la vindecare.
Celulele transmit informatiile intre ele cu ajutorul unui sistem de tip bio-laser, iar daca apa din organism este toxica sau murdara, celulele nu vor mai putea comunica intre ele si totodata se vor intoxica. .(Dave Carpenter, „Schimba-ti apa, schimba-ti viata”, cap. 2.7.Structura micro-moleculara, pg.15)
Multi oameni cred ca pentru a bea opt, zece, sau mai multe pahare de apa pe zi este raspunsul la problema hidratarii. Deci, contrar credintei comune, a hidrata organismul nu inseamna neaparat a bea opt pahare de apa pe zi. Putem bea zece, cinsprezece, sau chiar douazeci de pahare de apa de apa, si tot nu vom fi bine hidratati. Daca nu putem pastra apa in celule ne vom duce la baie de opt, de zece, de cinsprezece sau de douazeci de ori pe zi si atat. Trece doar prin corp, in loc sa ramana in celule si sa hraneasca organismul. Apa bauta poate trece prin corp fara sa hidrateze cu adevarat, si noi credem ca daca am baut destul, suntem cu siguranta sanatosi!
Corpul dumneavoastra poate fi plin de astfel de apa, si totusi veti fi deshidratati, pentru ca apa nu poate ajunge la celule si la tesutul conjunctiv, unde este cel mai mult nevoie de ea si de unde va mentine inima, plamanii, creierul, ficatul si pielea sanatoase si pline de viata. Corpul absoarbe apa restructurata, apa alcalina ionizata Kangen mult mai usor si o intrebuinteaza cu mai mult efect la curatirea celulelor de diferitele toxine acumulate la nivel celular, din care cauza poate un timp, la inceput, sa produca sete.
Datorita micro-structurii, apa alcalina ionizata Kangen trece mult mai usor prin membranele celulelor, realizand mult mai usor hidratarea si oxigenarea celulei. Celulele din corpul nostru au membrane lipoproteice, formate din grăsimi (acizi graşi naturali) şi proteine. Pentru ca toxinele sa poata parasi celulele iar hrana sa poata patrunde in celule, este foarte important ca celulele sa fie intr-un contact foarte strans cu apa, ori toti stim ca apa si uleiul (vezi grasimile din membrana celulara) nu se amesteca.
Peretele uleios al celulei se opune penetrarii unei ape obisnuite pentru ca nu se pot crea legaturi intime intre aceasta apa si suprafata membranei celulare. Din acest motiv patrunderea substantelor hrănitoare in celula si eliminarea toxinelor din celula nu ar putea avea loc decat in conditiile unei ape cu o structura fina, ca cea a apei alcaline ionizate Kangen.
Luis Alexis Carrel, chirurg și biolog francez, laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicina in 1912, este celebru pentru un experiment in care a mentinut in viata 3 decenii inima unei gaini, care batea, in vitro, intr-un fluid nutritiv. I se atribuie fraza: „O celula bine hidratata, bine hranita, care evacueaza in mod corespunzator deseurile si toxinele poate fi perpetuu înnoită“.
Apa ta, ca aproape orice ingerezi, trebuie sa fie bogata in electroni si alcalina (apa alcalina ionizata Kangen). Din pacate, aproape toata apa aflata la indemana este acida, iar asta va face corpul tau acid si va declansa intreg ciclul de acumulare a grasimilor pentru autoaparare. Asta in timp ce corpul ar trebui sa fie in masura sa utilizeze toata apa pe care i-o furnizezi pentru a neutraliza si spala acizii! Cu apa acida, nu vei ajunge niciodata la greutatea ideala sau la o stare ideala de sanatate. Grasimile din corp, burta la barbati, soldurile la femei sunt zone nehidratate. Daca iti hidratezi corpul cu apa alcalina ionizata Kangen, bogata in electroni, vei furniza ceea ce ii este necesar organismului pentru a mentine sanatatea celulelor si echilibrul pH-ului – fara a fi nevoie sa se fure agenti neutralizatori din alta parte a corpului, unde acestia au alte misiuni de indeplinit. Celulele corporale sunt sanatoase in masura in care fluidele care le spala sunt.
Dupa teroria cuantica, diferenta dintre viata si moarte nu consta atat de mult in chimie cat in organizare si structura. Acest fapt are implicatii imense cand consideram ca structura apei din corp poate fi corelata cu boala si imbatranirea. Cristalele lichide sunt faze speciale ale materiei cu structura orientata. Spre deosebire de cristalele solide ele sunt flexibile si sensibile. Ecranele computerelor sunt cristale lichide. Multe componente ale corpului uman sunt considerate acum a fi cristale lichide, incluzand colagenul si membranele celulare.
Exista numeroase asemanari intre apa si cristalele de quartz. Aceste cristale sunt folosite in industria computerelor deoarece vibreaza sub presiune la o frecventa foarte precisa. Aceasta proprietate le permite sa transporte semnale cu viteza si precizia incomparabila cu alte materiale. Geometria moleculara a apei structurate, apa alcalina ionizata Kangen, este foarte similara cu geometria moleculara a cristalului din quartz – bazata pe acelasi model. Acesta poate fi motivul pentru care se crede ca apa structurata, apa alcalina ionizata Kangen transporta semnale mai eficiente prin tesutul viu.
Multi experti suspecteaza ca apa structurata poate fi cheia catre semnalizarea ADN-ului, activitatea enzimatica si catre multe alte functii. S-a demonstrat ca apa structurata, apa alcalina ionizata Kangen hidrateaza mult mai eficient decat apa obisnuita. Pentru detalii privind cercetarile asupra structurii si memoriei apei acceseaza aici un fragment din filmul „Apa”.
Nota : Singurul impediment al apei restructurate alcaline Kangen este ca nu pastreaza aceasta micro-structura (structura de micro-cluster) mai mult de cateva ore, si deci nu poate fi pastrata mult timp in aceasta stare benefica (util de ştiut pentru cei care se aprovizioneaza cu apa alcalina ionizata Kangen de la prietenii care au acasa un ionizator de apa Leveluk SD501). Pentru a beneficia de acest camp energetic al apei ea trebuie consumata direct de la aparat
Micro-structura apei alcaline ionizate Kangen. Demonstratie ionizator apa