
Cancerul reprezinta a doua mare cauza de deces din societatea occidentala. In Marea Britanie, una din trei persoane are ca diagnostic cancerul si una din patru decedeaza din cauza acestei boli.
Există două tipuri principale de cancer.
Primul tip este cancerul congestiv sau tumoral, care se raportează la sistemul limfatic – sistemul de epurare al organismului. Cel de-al doilea tip este cancerul degenerescent în care ţesutul, sau chiar celula însăşi, este degradat în mod ireversibil, iar organismul va încerca să elimine aceste celule moarte. Acest al doilea tip poate părea un dezertor al sistemului „autoimunitar”, în cadrul căruia celulele imunitare pornesc atacul unele împotriva altora şi împotriva celulelor normale.
In ambele ipostaze, cancerul are cauze care il provoacă si care se întrepătrund. Acest lucru poate fi constatat dacă studiem formele de cancer congestiv sau tumoral. Conform afirmaţiilor anterioare, congestiile se pot instala în organism din cauza ingerării de produse lactate, zaharuri rafinate, chimicale, metale, proteine străine etc., care sunt de natură să producă procese inflamatorii. În prezenţa unei inflamaţii, mucoasa va elibera mucozităţi ca răspuns antiinflamator direct. Aceste mucozităţi se pot acumula dacă sistemul limfatic vegetează sau dacă este produsă o cantitate prea mare de mucozităţi, iar sistemul este astfel supraîncărcat. Dacă procesul congestiv evoluează, va duce la blocarea respiraţiei corecte la nivel celular. Iar acest aspect va provoca, la rândul său, epuizare şi moarte celulară. Aceasta va fi cauza care va conduce la intensificarea procesului inflamator, ceea ce va provoca moartea unui număr şi mai mare de celule.
Ciclul congestiilor şi inflamaţiilor va iniţia procesul morţii ciclice a celulelor, deschizând astfel calea spre instalarea cancerului. Conform afirmaţiilor anterioare, acest tip de degenerescenţă (sau suprimarea celulelor) este rezultatul direct al unei inflamaţii (acidoze) prelungite. Acidoza este provocată în principal de ceea ce oamenii mănâncă, beau, inhalează şi de ceea ce aplică pe piele.
Cancerul alimentat de hormoni
Totuşi, cancerul se poate dezvolta ca urmare a acidozei în prezenţa hormonilor (steroizi) de tip acid (de catabolism) cum ar fi estrogenul şi testosteronul. Dacă aceste tipuri de hormoni sau steroizi nu sunt controlati de steroizii anabolizanţi (antiinflamatori), produşi atât de glandele suprarenale, cât şi de gonade, ele vor intensifica procesul inflamator, producând şi mai multe inflamaţii. Toţi aceşti factori vor contribui la formarea tumorilor şi a chisturilor fibromatoase şi la distrugerea celulelor.
Estrogenul este unul dintre cele mai elocvente exemple de hormon de tip inflamator/extrem de acid. Dacă estrogenul scapă de sub controlul steroizilor, el va provoca în cele din urmă degenerescenţă tisulară prin inflamaţie. Cancerul mamar, uterin şi ovarian sunt rezultatele acestui proces. Paraziţii şi mutaţiile sunt aproape întotdeauna implicaţi în cancerul de ambele tipuri. Paraziţii nu se dezvoltă hrănindu-se din ţesut sănătos, ci numai din ţesut epuizat sau irecuperabil. Aceştia trăiesc şi se dezvoltă în „grămezile de deşeuri toxice” care se depun în limfă şi în ganglionii limfatici. Celule însele eliberează un virus propriu (proteină) atunci când sunt mult prea epuizate pentru a mai susţine viaţa. Aceşti viruşi şi paraziţi provoacă mutaţii ale celulelor, înţelese în sensul de reacţie directă la asaltul invadatorilor.
Sistemul imunitar al organismului este astfel conceput încât să elimine acest tip de celule. Acest fapt explică de ce asistăm la răspuns imunitar anormal în prezenţa cancerului sau a altor afecţiuni degenerescente. Într-adevăr, sistemul imunitar este astfel conceput încât să reacţioneze la orice tip de invazie, fie că provine de la paraziţi, proteine străine – categorie în care sunt incluse propriile celule epuizate din organism – sau de la orice alt agent patogen străin de organism sau care îl poate afecta în mod negativ. Această categorie cuprinde acizii care provin în urma metabolismului sau a digestiei şi care pot afecta celulele şi ţesuturile.
Cancerul nu se instalează din senin. Înainte, formarea tumorilor sau degenerarea ţesutului erau procese care se desfăşurau în decurs de câţiva ani. Din păcate, din cauza cantităţilor mari de chimicale şi de hormoni pe care le consumă oamenii, tumorile se pot dezvolta în câteva luni sau chiar în câteva zile.
Dezechilibrele hormonale se datorează în principal epuizării cronice a sistemului endocrin şi mai ales epuizării glandelor suprarenale.
Cancerul provocat de vaccinuri
Cancerul, ca termen, şi boala pe care o defineşte erau practic necunoscute până în momentul în care oamenii au început să se joace cu vaccinurile şi cu chimicalele toxice. S-a stabilit că vaccinurile contaminate se află la originea multor afecţiuni de care suferă oamenii în prezent. Unul dintre aceste vaccinuri este cel antipoliomielitic. Conform afirmaţiilor anterioare, în perioada de la începutul şi până la jumătatea anilor ’50, s-a demonstrat că vaccinurile antipoliomielitice obţinute din ţesut renal de maimuţă s-au contaminat cu un virus simian şi anume virusul simian numărul 40. Acest virus este cunoscut sub denumirea de Sim -40 sau SV40 şi s-a demonstrat că este cauza producerii cancerului la animale. Acelaşi virus a fost asociat cu mezoteliomul (cancer pulmonar) şi mielomul multiplu (cancerul de măduvă osoasă). Iar acesta este numai un vaccin. Câte feluri de vaccinuri vi s-au făcut până acum? Şi care sunt efectele lor secundare?
Câteva date despre vaccin
• FDA apreciază că majoritatea medicilor raportează numai 1 din 10 cazuri de îmbolnăvire şi/sau deces care survin în urma vaccinărilor în sistemul VAERS (Sistemul de raportare aevenimentelor adverse provocate de vaccinare). FDA a fost înfiinţată ca agenţie pentru raportarea şi controlul centralizat al efectelor secundare produse de vaccinuri.
• În fiecare an, sănătatea a sute de mii de nou-născuţi şi de copii este compromisă de cele 20 până la 30 de vaccinuri „absolut necesare”. Ca urmare a vaccinării, unii copii suferă de boli grave, iar alţii mor.
• Vaccinurile sunt asociate cu numeroase forme de cancer şi cu recrudescenţa formelor de diabet (în special în rândul tinerilor), a sclerozei multiple, paraliziei Bell, tulburărilor vasculare, artritei şi a altor boli.
• Deşi Academia Americană de Pediatrie este informată asupra efectelor secundare oribile şi toxice ale vaccinurilor, ea continuă să recomande proliferarea acestei practici. Pe măsură ce omul aduce în pragul epuizării celulele din organism prin alimentaţie, substanţe chimice artificiale, vaccinuri şi altele, celulele respective vor deveni expresia acestei epuizări. Acest fenomen se petrece în acelaşi mod în care şi omul se exprimă clipă de clipă înfuncţie de experienţele pe care le-a trăit şi de amintirea acestor experienţe. Celulele organismului nu sunt nici ele diferite. În fiecare clipă, oră, zi… rezistenţa sau slăbiciunea fiecărei celule intră în alcătuirea tiparelor sale de memorie, care vor fi astfel proiectate la nivelul ADN sau al cromozomilor. În momentul conceperii, starea fiecărei celule şi amintirile care i-au fost transmise devin o parte a organismului respectiv, influenţând astfel modul în care acesta va funcţiona şi starea sa de sănătate. Cum oamenii nu numai că perpetuează, dar şi adâncesc starea de slăbiciune a organismului, printr-o dietă şi un stil de viaţă nesănătoase, transmiţând-o astfel mai departe prin informaţiile genetice, asistăm în prezent la o degenerare a organismului uman prin cronicizarea tulburărilor celulare şi epuizarea ţesuturilor. Această moştenire o transmitem mai departe copiilor noştri, care, la rândul lor, o vor transmite copiilor lor. Cu fiecare generaţie, informaţiile pe care le conţin tiparele genetice sunt tot mai slabe, iar celulele se atrofiază din punct de vedere funcţional, ceea ce explică manifestarea simptomelor de boală la nou-născuţi. Prin prisma acestui proces de transmitere a informaţiei pe cale genetică, noi am creat premisele unor consecinţe cutremurătoare.
Numeroşi medici de medicină alopată susţin ipoteza conform căreia cancerul este o boală provocată de autoimunitate defectuoasă. Consider că această concluzie este eronată, dar şi că este folosită cu scopul de a masca recunoaşterea cauzei reale a procesului evolutiv al bolii. Organismul uman este astfel construit încât celulele imunitare să atace şi să devoreze celulele slabe, mutante, agonizante sau implicate în procese parazitologice. Această funcţie se aplică în special în cazul celulelor de tip „ucigaşi naturali” (NK), categorie din care fac parte celulele T (produse de timus) şi celulele B (produse de măduva osoasă). Aceste celule ucigaşe naturale sunt mult mai mari decât macrofagele, neutrofilele, bazofilele etc., care sunt implicate în operaţiile curente de curăţare a organismului. Organismul dispune de o adevărată armată internă care este permanent activă.
Acest proces este necesar pentru supravieţuirea structurilor interne. Cu cât o celulă sau un ţesut sunt mai epuizate din cauza inflamaţiilor, a toxicităţii sau chiar din cauze genetice (şi răspunsul parazitologic la acestea), cu atât va fi nevoie de o reacţie imunitară mai puternică. Creşterea numărului de globule albe este răspunsul direct la factorii amintiţi anterior, în special la intervenţia agenţilor patogeni străini.
DETOXIFICAREA PENTRU PREVENIREA ŞI TRATAMENTUL CANCERULUI
Este vital să curăţăm, să fortificăm şi, prin urmare, să regenerăm celulele şi ţesuturile. Detoxificarea este procesul obligatoriu prin care trebuie să treacă organismul pentru a realiza acest lucru. Detoxificarea este un proces declanşat pe cale naturală din momentul în care începe alcalinizarea organismului prin adoptarea unei diete compuse din alimente crude, neprelucrate. Acest proces fortifică celulele, fiindcă îndepărtează blocajele şi acizii care provoacă inflamaţiile şi care împiedică accesul substanţelor nutritive către celule. Detoxificarea permite celulelor să dobândească energie nutriţională şi să elimine corespunzător reziduurile prin intermediul respiraţiei celulare. Astfel, este iniţiat procesul de reconstrucţie sau regenerare la nivelul întregului organism.
S-a demonstrat că dietele bogate în proteine animale declanşează cancerul. Proteinele animale sunt acide (inflamatoare), provoacă putrefacţie şi sunt congestive. Aspectul congestiv este determinat de mucusul acumulat din cauza caracteristicilor lor abrazive şi de putrefacţie. Compuşii chimici toxici, vaccinurile şi hormonii pătrunşi în corpurile acestor animale prin ingerare sau injecţii induc o stare de toxicitate ridicată la nivelul întregului organism. Din acest motiv va reacţiona sistemul imunitar al omului, declanşând astfel procesele inflamatoare.
Şi carnea produce dezechilibre biochimice în organismul uman. Nivelurile ridicate de fier şi fosfor provoacă eliminarea forţată a calciului, magneziului si altor electroliţi vitali, ceea ce va duce la epuizarea şi deshidratarea organismului.
Este imposibil să tratezi cancerul, dacă este provocat de factorii menţionaţi anterior, prin chimioterapie, care va provoca accelerarea procesului cancerigen sau invadarea cu celule cancerigene (metastaze) a altor regiuni unde, prin aceste metode terapeutice, au fost distruse sau epuizate celulele şi ţesuturile.
Iradierea distruge factorii de transport şi de utilizare a oxigenului de către celulă. Totuşi glucoza poate penetra peretele membranei celulare. Astfel se va produce fermentaţie în interiorul celulei, iar celula respectivă va sfârşi prin auto-intoxicare. Iar, în acest caz, reacţia va fi decalată. La început, aceste terapii creează iluzia că reduc tumoarea sau că opresc evoluţia cancerului. Atenţie, însă, cancerul va exploda după aceea în tot organismul. Această situaţie va genera răspunsuri imunitare suplimentare, dând impresia unor „probleme de autoimunitate”.
Cauzele apariţiei tuturor formelor de cancer sunt hiperaciditatea/inflamaţia şi acumularea de toxine la nivel celular. Ambele situaţii vor conduce la vlăguirea celulei sau pierderea energiei şi a funcţiei celulare, prin urmare, pierderea energiei şi a sănătăţii întregului sistem. Efectul direct este suprasolicitarea sistemului imunitar. La bolnavii de cancer, majoritatea celulelor responsabile de reactii imunitare, în special la nivelul timusului (unde sunt produse celulele T) şi al măduvei osoase (unde sunt produse celulele B), devin hipoactive.
SĂNĂTATEA SISTEMULUI LIMFATIC ESTE ESENŢIALĂ
Ţinând cont de toate aceste informaţii, este vital să înţelegeţi cum funcţionează sistemul limfatic. Sistemul limfatic este locul în care debutează 99% dintre procesele maladive. Când această magistrală este congestionată şi nu-şi poate îndeplini corect funcţia de evacuare, ea va colmata întreaga „instalaţie sanitară” a organismului, provocând eşecul de eliminare sau eliminarea necorespunzătoare a deşeurilor de metabolizare/celulare (acizi), ca şi a produşilor chimici şi metalelor toxice care au fost ingerate. Dacă aceste toxine nu sunt eliminate din organism, va surveni moartea celulelor. Sistemul limfatic este una din componentele vitale ale sistemului imunitar. Pentru a fortifica sistemul imunitar, primul pas este curăţarea sistemului limfatic.
Reţineţi: rinichii, colonul şi pielea sunt căile de evacuare ale sistemului limfatic. Dacă sistemul septic al organismului este fie obstrucţionat, fie plin, el nu poate fi extirpat, dar poate şi trebuie să fie curăţat. Majoritatea oamenilor şi-au pierdut funcţia de evacuare renală corectă, pereţii intestinali şi-au pierdut elasticitatea şi nu mai reuşesc să elimine toxinele prin transpiraţie. Asta înseamnă că evacuările sunt parţial închise şi nu permit eliminarea adecvată a reziduurilor organice. Urmarea este aceea că sistemul limfatic nu mai face faţă şi provoacă tumefierea ganglionilor limfatici. Dacă această situaţie se perpetuează timp de mai mulţi ani, se constată formarea de limfoame de tipuri diverse, cancerul mamar de tip ne-estrogen, cancer laringian (mai ales dacă amigdalele au fost extirpate), cancer cervical, de colon, renal, hepatic şi multe alte forme.
Din acest motiv, detoxificarea este esenţială în procesul de eliminare a cancerului. Prin alcalinizarea şi curăţarea ţesuturilor şi a lichidelor, celulele încep să se fortifice, iar depunerile de toxine care sting viaţa celulelor vor dispărea. Purificarea atrage după sine o bucurie, o energie şi o vitalitate impresionante. Din 100 de bolnavi care s-au prezentat la clinica noastră şi care au urmat regimul de detoxificare, 80 au reuşit să elimine cancerul. Nu cunosc nicio altă cale mai bună de vindecare,curăţare şi regenerare a organismului decât detoxificarea şi regenerarea celulelor, prin intermediul dietei şi al plantelor medicinale. Dacă vă asumaţi responsabilitatea pentru propria sănătate şi vă deschideţi sufletul, este incredibil câte lucruri minunate veţi reuşi să realizaţi. Nu permiteţi nimănui să vă spună că nu mai este nimic de făcut. Am vazut persoane cărora medicii le-au dat numai o zi sau câteva ore de trăit şi care au avut tăria să îşi revină.
În ultimii treizeci de ani, am fost martorul unor reuşite extraordinare în regenerare. Nu compromiteţi niciodată sistemul imunitar şi nu permiteţi nimănui să îl distrugă. Nu trataţi, regeneraţi!
Sursa: „Sa traim sanatos fara toxine”, de Robert Morse, Ed. Paralela 45,pg.226-232